Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ik heb spijt van vroeg Ajax-vertrek

Achteraf gezien vindt Justin Kluivert dat hij te vroeg is vertrokken bij Ajax. In 2018 kreeg hij de kans om te tekenen bij AS Roma en sprong toen op die trein. Vervolgens kreeg de vleugelaanvaller het daar lastig.

Kluivert doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers en kwam onder Peter Bosz in het eerste team terecht. Zo zat hij in de verloren Europa League-finale tegen Manchester United (0-2) op de reservebank. Na een teleurstellend seizoen in 2017-2018, besloot hij eieren voor zijn geld te kiezen en naar Rome te verkassen.

“Ik had graag willen blijven. Het is moeilijk om het uit te leggen”, stelt Kluivert. “In één keer ben je professional, heb je een zaakwaarnemer en mannen die alleen maar over geld praten. Dan komt er geld in het spel. Wat zij met elkaar bespreken, gaat zo snel. Dan denk je: ‘Ik wil gewoon spelen, ik zie het wel.’ Voordat je het weet, komen er dingen op tafel. Er komen gekke dingen bij kijken.”

“Je denkt: ‘Ik zit bij Ajax en ben jong. Wat is mijn doel?’ Mijn doel is om bij Barcelona en Real Madrid te kijken. Ik was achttien toen ik wegging en dacht: ‘Ik pak twee jaartjes Rome en dan ga ik naar Madrid.’ Dat is niet gebeurd. Ik zag Rome als een tussenstap. Sinds ik naar Rome ben gegaan, heb ik de andere kant van het voetbal gezien.”

AS Roma verhuurde hem de voorbije jaren aan RB Leipzig en OGC Nice. Dit seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Valencia, dat in de Spaanse competitie streed voor lijfsbehoud. De club behaalde uiteindelijk 42 punten, waarmee het op de zestiende plek eindigde. Real Valladolid, Espanyol en Elche spelen volgend seizoen wél op het tweede niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *