Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Bij PSV zijn ze er niet zo bang voor’

Bij PSV vrezen ze er niet zo erg voor dat Xavi Simons deze zomer zal gaan vertrekken. Hier maakt clubwatcher Rik Elfrink melding van.

De journalist van het Eindhovens Dagblad legt uit: “PSG gaat er deze periode álles aan doen om Sinons terug te halen, maar de vraag is: wordt hij daar nou wijzer van? Bij Oranje hebben we de afgelopen twee wedstrijden gezien dat er bepaalde grenzen zijn die hij moet doorbreken. Als hij nu teruggaat naar Paris Saint-Germain dan is het uiteindelijk tóch een onzeker avontuur qua speeltijd.”

“Die jongen is daar vorig jaar weggegaan, wilde uiteindelijk hier (bij PSV, red.) een contract voor vijf jaar tekenen. Hoe aannemelijk is het dan dat hij een jaar later weer teruggaat naar diezelfde omgeving?”, aldus Elfrink. “Bij PSV vrezen ze er niet zo voor, hebben ze het gevoel: wij wanen ons redelijk zeker dat hij niet terug wil naar Parijs.”

Simons kan natuurlijk alsnog vertrekken naar een andere club, maar daarvoor geldt de clausule niet. Elfrink: “Als Manchester United zich ertussen gaat mengen, of een club net iets onder de absolute top, dan kan PSV vragen wat het wil.” In zijn optiek is dat interessant voor PSV. “Als PSV hem nú niet voor 35 miljoen zou verkopen, loop je het risico dat je volgend jaar misschien maar acht, zes of tien miljoen krijgt, afhankelijk van het tijdvak.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *