Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Dick Schreuder stapt per direct op bij PEC Zwolle

Dick Schreuder stapt op als trainer van PEC Zwolle. Hij gaat naar verluidt aan de slag bij een Spaanse club die niet op het hoogste niveau uitkomt. Hier maakt Voetbal International melding van.

Schreuder werd in de winterstop van het seizoen 2021/2022 aangesteld door Zwolle, waarna de club een ongekende opmars maakte. Degradatie uit de Eredivisie kon net niet worden voorkomen, maar de goede lijn werd daarna wel doorgetrokken in de Keuken Kampioen Divisie. Zwolle dwong dan ook weer direct promotie af naar de Eredivisie onder leiding van Schreuder.

PEC is nu in gesprek met een Spaanse club en naar verluidt wordt er spoedig een akkoord verwacht. Schreuder zelf wil de uitdaging graag aan gaan. Technisch directeur Marcel Boudesteyn betreurt het vertrek, maar toont ook begrip. “Het siert Dick dat hij de voorbije maanden is gebleven en samen met zijn team PEC Zwolle heeft teruggebracht naar de Eredivisie. Het is ontzettend jammer dat hij ons nu gaat verlaten, maar ook dat hoort bij de voetballerij.”

Schreuder zegt zelf deze kans niet te willen laten schieten. “Ik zie mijn periode in Zwolle dan ook als een geslaagd project. Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan. Daarom verlaat ik PEC Zwolle nu voor een nieuwe project elders. Ik weet zeker dat het afgelopen jaar in vele opzichten goed is geweest voor de club. De komende jaren hoop ik dat PEC Zwolle zich weer stevig nestelt in de Eredivisie en daar heb ik ook alle vertrouwen in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *