Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

AZ krijgt enorme boete opgelegd van de UEFA

AZ is flink gestraft vanwege de ongeregeldheden in het thuisduel met West Ham United. Na het laatste fluitsignaal barste er een grote vechtpartij los. Ze hebben daarvoor nu een grote geldboete gekregen en een voorwaardelijke straf.

Na het duel ging het namelijk flink mis, toen aanhangers van AZ de hoofdtribune bestormden. Daar zaten fans van de bezoekers, evenals familieleden van spelers van West Ham United. Het leverde angstaanjagende beelden op. De politie slaagde er vervolgens in om een deel van de relschoppers op te pakken.

AZ moet voor alle ongeregeldheden ruim 80.000 euro betalen. Bovendien krijgt het een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek opgelegd, wat voor de komende twee Europese seizoenen geldt. De Europese voetbalbond hoopt op deze manier de rellen in de toekomst te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *