Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Riechedly Bazoer komt met opvallende mededeling

Riechedly Bazoer leek deze zomer op weg naar de uitgang bij AZ, maar niets lijkt minder waar. De middenvelder heeft namelijk tegenover ESPN bevestigt dat hij voorlopig in Alkmaar wilt blijven.

Een jaar geleden maakte de verdediger annex middenvelder de overstap van Vitesse. Hij hoopte bij AZ een basisplaats te bemachtigen, maar dat lukte hem niet. Slechts eenmaal stond hij in het Eredivisie-seizoen in het basisteam, terwijl hij 15 keer als invaller binnen de lijnen kwam. Het gaf hem weinig vertrouwen voor de toekomst.

Daarom liet hij in de media vallen dat hij het liefste naar het buitenland wilde vertrekken. De voorbije weken gebeurde er echter een hoop op de transfermarkt. Zo maakten Tijjani Reijnders (AC Milan) en Sam Beukema (Bologna) allebei een overstap naar de Serie A, waardoor er in Alkmaar een aantal posities vrijkwamen.

Aangezien Bazoer in beide linies uit de voeten kan, is hij voor Pascal Jansen een uitstekende speler geworden. Het is dan ook de verwachting dat hij in het nieuwe seizoen vaker op het veld zal verschijnen. Het geeft Bazoer vertrouwen voor de toekomst. “Mijn perspectief is ineens veranderd”, vertelt Bazoer.

“Ik heb inderdaad aangegeven dat ik het liefste een transfer zou maken. Ik vind namelijk dat ik op mijn leeftijd moet spelen. Alleen daarna heb ik een goed gesprek met de trainer gehad”, legt hij uit. “Ik besef dat ik mijn kans nu moet proberen te pakken. Daarna zien we wel waar het zal eindigen. Mijn positie is verbeterd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *