Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

FC Twente versterkt zich met extra verdediger

FC Twente heeft zich versterkt met een extra verdediger. Het gaat om Alec van Hoorenbeeck. Hij doorliep de jeugdopleiding van KV Mechelen en speelde vervolgens op huurbasis voor KSK Heist en Helmond Sport. De voorbije twee seizoenen bleef hij in Mechelen. Toen FC Twente deze zomer op de stoep stond om hem over te nemen, bleken de Belgen bereid te zijn om met de club in gesprek te gaan.

Hoofdtrainer Joseph Oosting kon al een tijdlang een extra verdediger goed gebruiken en drong bij technisch directeur Arnold Bruggink aan op een versterking. Met Van Hoorenbeeck slaagde FC Twente erin om hem op huurbasis over te nemen. In de deal is bovendien een optie tot koop opgenomen, waardoor hij volgend jaar definitief van FC Twente kan zijn.

“We zijn al een tijdje op zoek naar een linker centrale verdediger, met de komst van Alec hebben we dit nu ingevuld”, stelt Bruggink. “Daarnaast heeft hij regelmatig als linksback gespeeld. Het is mooi dat hij daar ook uit de voeten kan. Alec is comfortabel aan de bal, is snel en heeft lengte, precies wat we zochten. Het is een intelligente jongen, met een goed karakter, die zich snel gaat aanpassen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *