Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ajax zet relatie met de NOS op scherp

Ajax heeft de relatie met de NOS op scherp gezet. De Amsterdammers eisen maatregelen van de TV-maatschappij vanwege de uitspraken van Pierre van Hooijdonk aan het adres van Maurice Steijn.

Hij liet in Studio Voetbal weten dat Maurice Steijn zich als trainer van NAC Breda schuldig heeft gemaakt aan ‘duistere dealtjes. De oud-international wilde inhoudelijk niet ingaan op de materie, maar weigerde zijn beschuldigingen in te trekken na de tegenaanval van tafelgenoot Pierre van Hooijdonk. Dat zorgde voor grote commotie.

Steijn en zijn advocaat hebben Van Hooijdonk inmiddels verzocht om publiekelijk door het stof te gaan. De voetbalanalist moet zowel via de NOS-website als in Studio Voetbal rectificeren. Ook hangt hem een aanklacht voor smaad en laster boven het hoofd.

Henk Spaan heeft nu vernomen dat Ajax eist dat er maatregelen worden genomen. De columnist van Het Parool schrijft op het sociale medium X: “Overigens hoorde ik van een directe bron dat, als de NOS niks doet, Ajax gaat twijfelen over de samenwerking.” Daar voegt hij #bedanktpierre aan toe.

Het is onduidelijk op welke ‘samenwerking’ Spaan doelt. Zo zou Ajax kunnen besluiten om de NOS niet meer te woord te staan bij persmomenten, maar dat is na deze tweet vooral speculeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *