Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Carel Eiting verliest arbitrage zaak op alle fronten

Carel Eiting heeft de arbitragezaak tegen FC Volendam op alle punten verloren. Hier maakt het medium ESPN melding van.

Een jaar geleden maakte Eiting, die zijn jeugdopleiding bij Ajax genoot, de overstap naar FC Volendam, dat was gepromoveerd naar de Eredivisie. Hij liet daarbij een clausule van 400.000 euro in zijn contract optekenen, waarmee hij de mogelijkheid openhield om in de nabije toekomst naar een andere club te vertrekken.

FC Twente wilde deze transferzomer dolgraag gebruikmaken van die optie en meldde zich bij FC Volendam, dat vervolgens liet weten dat het 2 tot 3 miljoen euro wilde hebben. Zijn huidige werkgever had namelijk een optie in zijn contract gelicht. De verbintenis werd daarmee niet alleen verlengd, ook ging de clausule automatisch uit zijn contract.

Het betekende dat FC Volendam plotseling zelf een vraagprijs mocht hanteren. Daar was Eiting, die dolgraag naar FC Twente wilde verhuizen, het niet mee eens. Hij liet het Volendamse bestuur dan ook weten dat hij naar de arbitragecommissie zou stappen om de huidige gang van zaken tegen het licht aan te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *