Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Barcelona-speler op weg naar Premier League’

Ansu Fati gaat FC Barcelona voor een jaar verlaten. Volgens verschillende media gaat hij namelijk aan de slag bij het Engelse Brighton.

In Spanje staat hij al tijden bekend als een groot talent. Mede door een slepende blessure slaagde hij er nog niet in om een vaste basisplaats te bemachtigen. Afgelopen voetbaljaar kwam hij tot 12 duels in het basisteam en 24 invalbeurten in de competitie, waarin hij 7 doelpunten en 3 assists op zijn naam zette.

Ook dit seizoen moet hij het ogenschijnlijk doen met invalbeurten. Fati viel in de Primera División al driemaal in en heeft met de nodige concurrentie te maken. Daardoor besloot de aanvaller om achter de schermen aan te dringen op speeltijd. Het clubbestuur koos er vervolgens voor om een tijdelijk onderkomen te zoeken.

Brighton is bereid om de buitenspeler te helpen en hem voor een seizoen over te nemen. De Engelsen zien in Fati een creatieve speler die de club dit voetbaljaar verder kan helpen en hebben dan ook hoge verwachtingen van zijn kwaliteiten. Donderdag zou hij naar Engeland vliegen om de laatste details glad te strijken.

Zijn nieuwe club is het competitieseizoen uitstekend begonnen. Met twee overwinningen en een verliespartij staat Brighton op de zesde plaats in de Premier League. Brighton plaatste zich afgelopen voetbaljaar bovendien voor de poulefase van de Europa League, waardoor Fati in Engeland Europees actief zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *