Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

FC Utrecht ontslaat trainer Michael Silberbauer

FC Utrecht heeft vandaag de hoofdtrainer Michael Silberbauer ontslagen. Slechte resultaten van de club liggen hieraan ten grondslag.

Acht maanden geleden volgde hij Henk Fraser op, nu staat Silberbauer alweer op straat. De dramatische seizoenstart wakkerde de discussie over zijn positie al stevig aan. Na crisisberaad is besloten dat Silberbauer niet de juiste man is om het lek boven te krijgen in Stadion Galgenwaard.

Na de derde nederlaag op rij trok de Deense trainer afgelopen zondag al een pijnlijke conclusie. “Ik kan alleen maar zeggen: voor een club met zulke ambities is dit niet goed genoeg”, aldus Silberbauer na de 1-0 nederlaag tegen promovendus PEC Zwolle.

Het is nog niet bekend wie hem opvolgt, maar Rob Penders neemt voorlopig de honneurs waar. De assistent stond bij FC Eindhoven al eens – met succes – op eigen benen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *