Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘233 miljoen euro geboden vanuit Saudi-Arabië op PL-ster’

Al-Ittihad wil uitpakken met de komst van Mohamed Salah. Hier maakt het Engelse medium ‘The Telegraph’ melding van. Ze zijn bereid om Liverpool te overtuigen met een absoluut recordbod.

De naam van Salah klinkt al de gehele zomer in Saudi-Arabië. De Egyptenaar speelt sinds 2017 voor Liverpool en maakte in Engeland jarenlang een grote indruk, wat de club onder meer de Champions League en landstitel opleverde. Salah zou inmiddels openstaan voor een nieuw avontuur, wat Al-Ittihad hem hoopt te bieden.

Achter de schermen sprak de club al meermaals met Liverpool over een transfer. Aangezien hij tot medio 2025 vastligt, staan de Engelsen echter niet te springen om hem te laten vertrekken. Eerder wees het daardoor een bod van 175 miljoen euro af. Al-Ittihad wil naar verluidt snel een nieuw, niet te weigeren bod neerleggen.

Het zou gaan om een bedrag van 200 miljoen pond, wat omgerekend zo’n 230 miljoen euro is. Mocht Liverpool dit accepteren, dan zou Salah in een klap het grootste transferbedrag uit de geschiedenis vertegenwoordigen. Hij verbreekt dan het record van Neymar, die ooit voor 222 miljoen euro Barcelona verruilde voor Paris Saint-Germain.

Zover is het echter nog lang niet, want het is de vraag of Liverpool zo laat nog een speler wil laten gaan. Waar de Europese transfermarkten al dicht zijn, mag Saudi-Arabië uitsluitend donderdag nog spelers binnenhalen of laten vertrekken. Fabinho gaf Salah deze zomer al het voorbeeld: de middenvelder speelt namelijk al voor Al-Ittihad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *