Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Neymar passeert Pele en is topscorer aller tijden

Neymar is de Braziliaanse voetballegende Pele gepasseerd als topscorer aller tijden van het nationale elftal. Hij maakte in de interland tegen Bolivia twee doelpunten en staat nu op 79 goals.

Voor het duel met de Bolivianen deelde Neymar het record met Pelé. De in december op 82-jarige leeftijd overleden voetballegende scoorde tussen 1957 en 1971 77 keer. De Brazilianen wonnen de wedstrijd tegen Bolivia met 5-1.

Neymar kreeg in de 17e minuut de kans om de score te openen, maar hij miste de strafschop. De openingstreffer voor Brazilië kwam in 24e minuut op naam van Rodrygo. In de tweede helft volgden treffers van Raphinha en nog een keer Rodrygo. Daarna was het raak voor Neymar. Met een gebalde vuist verwees hij naar Pelé, die ook vaak zo juichte. In blessuretijd was het opnieuw raak voor Neymar. De enige treffer van Bolivia kwam op naam van Victor Abrego.

Neymar, speler van de Saudische club Al-Hilal, was trots op het record. “Ik heb er geen woorden voor. Ik had nooit gedacht dat ik dit record zou kunnen verbeteren”, zei Neymar. Hij bleef ook terecht bescheiden. “Dit wil niet zeggen dat ik beter ben dan Pelé of iedere andere speler in de selectie. Ik heb wel altijd geschiedenis willen schrijven in het Braziliaanse voetbal en met de nationale ploeg. Dat heb ik vandaag gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *