Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Voormalig Ajax-adviseur: ‘Hij heeft eerder Twente naar de sodemieter geholpen’

Tseu La Ling kijkt met verbazing naar het huidige gang van zaken bij Ajax. In het verleden was hij een tijdlang adviseur bij de Amsterdammers maar ziet nu een falend beleid. Ook juicht hij de komst van Jan van Halst niet toe.

“De leiding is niet capabel, dan stel je ook mensen aan die er helemaal niets van snappen. DNA weg, visie weg, beleid weg: dan krijg je dit. Wie monitort wie?”, vertelt hij bij Voetbal International. “Je kunt het Mislintat en Steijn niet kwalijk nemen, maar wel de mensen die hen hebben aangesteld. De geschiedenis herhaalt zich, want dit is precies hetzelfde als acht jaar geleden”‘

Het organisatorisch vermogen is beneden peil. “Mensen zonder verstand, maar met emotie moeten een organisatie samenstellen die er wel verstand van heeft. Dan moet je weten wat je monitort. Gebeurt dat niet, krijg je dit. Jan van Halst is nu de nieuwe algemeen directeur van Ajax, maar heeft eerder FC Twente naar de sodemieter geholpen. Door wie is hij aangesteld? Ik wens ze allemaal veel succes, ik maak me er niet meer druk om.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *