Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Maurice Steijn moet niet te koppig zijn’

Voormalig voetballer en huidig analist Ronald de Boer maakt zich grote zorgen om het spel van Ajax. Het loopt voor geen meter bij de Amsterdammers en aanstaande zondag komt ook nog eens Feyenoord op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Er is nog veel werk aan de winkel voor trainer Maurice Steijn om zijn spelers klaar te stomen voor deze kraker.

Tegenover het Algemeen Dagblad geeft de oud-international aan over het falen tegen FC Twente. “De een liep vooruit en de ander achteruit. Wat je duidelijk zag, waren de verschillende achtergronden. Jongens met het Ajax-dna wilden vooral naar voren. Anderen bleven sneller hangen. Daaraan zag je het gebrek aan communicatie ook terug.”

Het treffen met Feyenoord wordt er dan ook eentje die anders is dan eerdere edities. Ajax kan de borst natmaken tegen de landskampioen die op bezoek komt. “Als Ajax-fan ben je er op dit moment niet gerust op. Ik hou mijn hart dan ook vast. Feyenoord is nu overduidelijk de favoriet voor de Klassieker, al wint de best voetballende ploeg niet altijd natuurlijk.”

Ook heeft De Boer nog een advies voor Ajax-trainer Steijn. “Je moet als trainer niet te koppig zijn. Er zijn momenten dat je moet handelen naar de situatie. Ik denk dat dit er zo één is, omdat ik Ajax niet zo snel in staat acht de tegenstander de wil op te leggen. De afstemming heeft meer tijd nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *