Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ze zijn veel bezig met geld en vrouwen’

Guus Baars (20) zette onlangs een punt achter zijn prille voetballoopbaan. Hij bekeerde zich tot de Islam en laat weten dat er binnen de voetballerij niet veel word gesproken over geloof.

“Bij de club was het nooit onderwerp van gesprek, helaas”, vertelt Baars aan YouTuber Salaheddine. “Dat is wel jammer natuurlijk. De voetbalwereld is daar niet uitnodigend voor, daar zit men niet op te wachten. De jongens zijn veel bezig met geld en vrouwen, dat is een beetje de voetbalwereld. In geloof zijn de meesten niet geïnteresseerd. Ik was bang dat mensen mij raar zouden vinden als ik daar naar zou vragen.”

“Ik hield het privé eigenlijk en was teveel bezig met de mening van anderen”, gaat Baars verder. De Rotterdammer weet echter nog niet waar hij nu heen wil in zijn leven. “Ik heb geen opleiding afgerond, dat is niet heel handig van mij. Ik was op school nooit echt op mijn plek en het voelde als een gevangenis, ik wilde gewoon weg en naar de training. Maar ik vertrouw op God en dat hij zorgt dat ik goed terecht kom”, aldus Baars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *