Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Andries Noppert: ‘Kreeg een heel raar antwoord van Messi’

Andries Noppert flaneerde het afgelopen WK in het doel van het Nederlands elftal. In de achtste finales namen ze het op tegen Argentinie en moesten ze uiteindelijk na strafschoppen het onderspit delven. Hij kwam tijdens de reeks oog in oog te staan met Lionel Messi, die zijn penalty wist te benutten.

Hij hoopte Messi uit zijn concentratie te halen. “Je probeert iets, en je probeert op je eigen manier iemand er een beetje uit te halen”, zegt Noppert bij De Cor Potcast. “Ik probeerde nog wat in het Engels tegen hem te zeggen, maar ik weet niet meer precies wat ik zei. Dat is wel zonde, al is mijn Engels ook niet echt fantastisch. Ik schaam me niet om te zeggen dat ik misschien wist waar hij ging schieten.”

De SC Heerenveen-doelman gaat verder: “Misschien zei ik dat ik wist waar hij hem zou schieten, maar toen kreeg ik een heel raar antwoord terug. “Die kan geen Engels, dacht ik, dus laten we maar ophouden”. Dus dat werkt ook niet.”

Vervolgens probeerde de doelman wat anders om Messi af te leiden. “Ik dacht: misschien kan ik aan de lat gaan hangen, maar dat werd afgekeurd. Dan valt er weer een stukje weg wat je graag zou willen doen. Dat werd niet toegestaan door de scheidsrechter. Dat is wel jammer, want misschien had het iets kunnen doen. Achteraf kijk je een koe in zijn kont”, aldus Noppert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *