Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hij trapte hem á la Nigel de Jong doormidden’

Excelsior wist afgelopen zondag in eigen huis met 2-1 te winnen van stadsgenoot Sparta. Troy Parrott nam de winnende goal voor zijn rekening. Analist Hugo Borst baalt dat Redouan el Yaakoubi, die de assist gaf, op dat moment nog op het veld stond.

“Het was minuut 2 van de derby. De speler van Excelsior trapte à la Nigel de Jong zijn tegenstander Saïd Bakari doormidden”, schrijft hij op de website van het Algemeen Dagblad. “Hij, Redouan El Yaakoubi, mocht blijven staan van de scheidsrechter. Geen rood, maar geel. El Yaakoubi liet er geen misverstand over bestaan: hij had de draad opgepakt”, aldus Borst.

“Hij zocht onmiddellijk de grens op, wetende dat voetbal een geritualiseerde oorlog is”, vervolgt hij. “In de slotseconden gaf El Yaakoubi ook nog de beslissende pass en bezorgde zijn club zo de overwinning. Iedereen die het zag, blij of boos, kon alleen maar constateren: het leven gaat weer verder, het leven gaat door”, vertelt Borst na het drama in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *