Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hoe betrouwbaar is die Oranje-aanvaller eigenlijk nog?’

Memphis Depay zal voorlopig niet aan spelen toekomen vanwege een blessure. De aanvalsleider van Oranje en Atletico Madrid zit de laatste jaren geregeld in de ziekenboeg met een kwetsuur en lijkt dus erg blessuregevoelig te zijn geworden. De analisten van ‘Studio Voetbal’ vragen zich dan ook af hoe betrouwbaar hij nog is voor het Nederlands elftal.

“Het is wel echt een probleem aan het worden”, opent NOS-journalist Jeroen Stekelenburg het gesprek. “Het is de belangrijkste aanvaller (van Oranje, red.). Hij was net terug van een spierblessure, maar hij is nu ook alweer weg met een spierblessure.”

“Het Nederlands elftal heeft misschien wel de laatste acht jaar geleund op Memphis, maar je kan je afvragen hoe betrouwbaar hij nog is. Het is ook elke keer een spierblessure, dus dat ziet er toch wel erg slecht uit”, aldus Stekelenburg. Pierre van Hooijdonk vindt dat Memphis gewoon nog opgeroepen moet worden voor Oranje.

“Betrouwbaar? Als hij fit is dan is er geen discussie. We zijn toch ook jaren met Arjen Robben in de weer geweest?”, reageert Pi-Air. Stekelenburg ziet echter een verschil tussen Memphis en Robben: “Wat je zegt klopt, maar bij Robben liep het door zijn hele carrière heen. Bij Memphis heb je het gevoel dat het nu pas opkomt. En zijn blessures zijn heel frequent.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *