Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Utrecht – Ajax gaat worden gestaakt’

Morgen spelen FC Utrecht en Ajax tegen elkaar in ‘De Galgenwaard’.  Sportjournalist Valentijn Driessen acht de kans groot dat deze wedstrijd zal worden gestaakt. Hier maakt hij melding van in de podcast ‘Kick-Off’ van De Telegraaf.

“Die gaat niet door hoor”, zegt hij over het treffen in Utrecht. Driessen voorziet een aantal problemen voor de lokale politie, mede vanwege een mogelijk nieuw protest van Palestina-aanhangers. “Er kan een hele hoop misgaan bij die wedstrijd. Of er ook een protest is weet ik niet.”

Driessen gaat verder: “Het Hamas, Hamas, Joden aan het gas, klinkt bij iedere wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax vanuit het Utrecht-vak. En nu heb je een heel stadion, als zij ertoe besluiten om dat met z’n allen uit hun mond te krijgen, dan wordt de wedstrijd stilgelegd.”

“En als ze aanwijzingen hebben dat het fout kan gaan, dan kan dat al vooraf betekenen dat Sharon Dijksma (burgemeester Utrecht, red.) zegt: Ik kan de veiligheid niet garanderen, dus ik laat deze wedstrijd aan ons voorbij gaan, die streep ik door”, aldus Driessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *