Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV twijfelt over beslissing en meldt zich bij Barcelona’

PSV zou zich graag definitief willen versterken met Sergino Dest alleen hikken de Eindhovenaren tegen de vraagprijs aan die zijn werkgever FC Barcelona hanteert.

Na de zeer succesvolle start in de Eredivisie met dertien zeges op rij, boekte PSV woensdagavond een groot succes met het bereiken van de knock-outfase van de Champions League. In de succesformatie van Peter Bosz is Dest een belangrijke schakel, momenteel voornamelijk als linkervleugelverdediger. Zo gaf de international nog een belangrijke assist tijdens de comeback in Sevilla. De Brabanders kijken naar de mogelijkheid om Dest definitief over te nemen van Barça.

Dat meldt het Spaanse medium SPORT. In het huurcontract staat een vaste afkoopsom van tien miljoen euro, maar naar verluidt wil/kan PSV daar niet aan voldoen. Voor Barcelona is dat het minimale bedrag dat ze aan de verkoop van Dest willen overhouden. De Blaugrana, dat in 2020 21 miljoen euro aan Ajax betaalde, slikt al een stevig verlies. Volgens Transfermarkt wordt de huidige waarde van de in Almere geboren verdediger op zo’n 13 miljoen geschat. Hij heeft nog een verbintenis tot medio 2025 in het Spotify Camp Nou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *