Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Oer-Ajacied: ‘Iedereen was toen voor Ajax, maar ik niet’

Rafael van der Vaart staat bekend als een echte Ajacied maar als kleine jongen was dit wel anders te noemen. Hij had toen namelijk een zwak voor PSV omdat Romario daar toen voetbalde.

“Van welke spelers ik vroeger posters op m’n kamer had? Romário was ik heel erg fan, misschien wel idolaat, van”, vertelt Van der Vaart in Tussen de palen van Ziggo Sport. “Een PSV’er inderdaad. Al mijn vriendjes waren toentertijd voor Ajax, maar ik was voor PSV vanwege Romário. Die vond ik bijzonder. Altijd een beetje moe, altijd een beetje gedoe. Maar op de momenten dat hij er moest staan, dan stond hij er.”

“Alleen toen ik 10 was ging ik naar Ajax en toen was de liefde naar PSV toe natuurlijk voorbij. Die moest ik toen wel opgeven”, gaat de voormalig Ajacied verder. Vervolgens gaat het gesprek over PSV-Steaua Boekarest, een wedstrijd waarin Romário zijn mooiste goal namens PSV maakte. “Dat is mijn favoriete moment. Vooral met dat commentaar van Evert ten Napel.”

“Hij scoorde drie keer die wedstrijd. Uit had PSV verloren en ook thuis kwamen ze achter, maar ze kwamen helemaal terug. Het werd iets van 5-1. Weergaloos commentaar en pure passie voor het voetbal. Eén van de mooiste momenten die ik ooit live gezien heb. Ik was 6 of 7 jaar, dus dan droom je om dit soort avonden mee te mogen maken.”

“Hij was bijna zijn tijd vooruit als voetballer. Zóveel controle en techniek. Eigenwijs, liefde voor het voetbal, dat is het eigenlijk. Niet tactisch, maar gewoon lekker voetballen. Zoals je op het pleintje speelde. Hij had gewoon zijn eigen ding en dat zie je vaker bij Brazilianen. In de wedstrijd moet het gebeuren. Op training hoefde het niet, maar in de wedstrijden stond hij er vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *