Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Analist ziet supertalent: ‘Doet met denken aan Bellingham’

Voormalig voetballer en huidig analist Ronald de Boer is onder de indruk van de Franse middenvelder Warren Zaïre-Emery (17). Hij scoorde in de Champions League tegen Borussia Dortmund de gelijkmaker voor zijn club Paris Saint-Germain.

“Je zag aan alles dat dit geen 0-0 wedstrijd zou worden”, is de analyse van De Boer bij Ziggo Sport. “Hij is een van de grootste talenten op de Franse velden”, gaat hij verder over Zaïre-Emery. “Hij doet mij denken aan Bellingham en Musiala. Iemand die van zestien tot zestien gaat, maar ook gewoon heel goed kan voetballen.”

Ook het fysiek van de Fransman is indrukwekkend. “Als je zijn bouw ook ziet… Hij loopt als iemand die al 25 is. Dat lichaam heeft hij. Maar hij is pas zeventien. Zijn bouw doet mij denken aan Matthijs de Ligt op die leeftijd, al heeft hij wel veel meer vaardigheden aan de bal.”

Als de jongeling zich goed weet te ontwikkelen, komt het volgens De Boer wel goed. “Als je op die leeftijd al zo’n volwassen indruk maakt, is dat ontzettend knap. Hij is basisspeler in zo’n belangrijke wedstrijd, dat zegt wel wat hè. We hebben de baas van Paris Saint-Germain (Nasser Al-Khelaïfi, red.) een paar keer met de handen in het haar gezien”, aldus De Boer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *