Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Die Ajax-speler is van een buitencategorie’

Ajax wist midweeks uit te pakken in de Europa League door in eigen huis AEK Athene met 3-1 te verslaan. Chuba Akpom was de meest opvallende man bij de Amsterdammers. Hij scoorde tweemaal.

Sportjournalist Valentijn Driessen zegt er het volgende over: “Akpom, de reservespits, loopt gewoon met nummer tien. Dan heb je wel wat verkeerd gedaan”, trapt Driessen af bij Telesport. “Hij wordt zo wel een cultfiguur.” Kwalitatief ontbreek er volgens de journalist nog wel het nodige aan. Hij maakt twee doelpunten, maar als hij moet nadenken en alleen op de keeper afloopt komt het niet goed. Hij kan dan beter zijn ogen dicht doen.”

Driessen is wel enthousiast over Jorrel Hato. De zeventienjarige verdediger van Ajax droeg donderdagavond zelfs de aanvoerdersband. “Dat zegt wel dat de selectie niet in balans is. Er loopt te weinig ervaring rond, al waren Berghuis en Bergwijn er dan niet bij”, merkt hij op. “Dit is wel een toekomstige aanvoerder van Ajax. Hij was niet helemaal tevreden, maar hij blijft als een van de weinige echt overeind. Dat is buitencategorie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *