Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hij liet Feyenoord-mandekker er ook uitzien als een amateur’

Voormalig voetballer en huidig analist Kees Luijckx is onder de indruk van Volendam-aanvaller Lequincio Zeefuik. Hij wist een fraaie treffer te maken tegen Heerenveen, terwijl hij een week eerder ook al scoorde op bezoek bij Feyenoord.

“Hij kan geweldig goede dingen doen, maar hij kan ook de makkelijkste ballen van zijn voet laten springen”, is Luijckx nog kritisch in De Eretribune op ESPN. “Dat maakt hem een onberekenbare speler. Maar het is een ruwe diamant. Hij laat de verdediger er zó slecht uitzien.”

“Het lijkt alsof Van Ottele dramatisch aan het verdedigen is, maar Trauner liet hij er ook uitzien als een amateur”, vervolgt Luijckx. “Ik denk dat verdedigers bang zijn om met hem in een lichaamsduel terecht te komen. Dan zet hij je weg. Daarom nemen ze wat afstand.”

De analist vindt de bouw van Zeefuik imposant. “Hij haalt er voordeel uit dat verdedigers bang zijn voor hem”, meent hij. “Trauner had dat ook. Hij blijft jong, maar ik blijf het een hele onberekenbare spits vinden. Het kan ook zijn dat hij een week later geen pepernoot raakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *