Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Zeljko Petrovic nieuwe trainer van AZ-tegenstander

Zeljko Petrovic heeft een nieuwe baan te pakken. Hij gaat namelijk aan de slag als hoofdtrainer van het Bosnische Zrinjski Mostar. Eerder dit seizoen speelde AZ in de Conference League nog tegen die club. Hij tekende er een contract voor achttien maanden.

Zrinjski Mostar staat momenteel tweede in de Bosnische competitie, op zeven punten van de koploper. Eerder dit seizoen werd het team geëlimineerd in Europees verband. In de Conference League stuntte men nog wel door een 0-3 achterstand om te zetten in een 4-3 overwinning op AZ, dat mede daardoor ook werd uitgeschakeld.

De Bosnische club heeft nu dus besloten om Petrovic aan te stellen als hoofdtrainer. De presentatie staat voor zaterdagmiddag (12:00 uur) op het programma. Hij was het meest recentelijk actief als assistent van Adana Demirspor, waar hij samen met hoofdtrainer Patrick Kluivert werd ontslagen.

Petrovic was eerder eindverantwoordelijke bij Boavista, RKC Waalwijk, Urawa Red Diamonds, Al-Shaab, ADO Den Haag, Botev Plovdiv, Inter Zapresic, Willem II en Irak. Verder was de Montenegrijn assistent bij menig team. Zo fungeerde de oud-speler van PSV onder meer als rechterhand van Ruud Gullit en Dick Advocaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *