Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ongeschikt: ‘Ajax moet deze zomer afscheid van hem nemen’

Johan Derksen en Rene van der Gijp zijn van mening dat Ajax deze zomer afscheid moet nemen van trainer John van ’t Schip. Ook onder zijn leiding lijkt het verdedigend bij de Amsterdammers helemaal nergens op.

Ook winteraankoop Jordan Henderson krijgt een veeg uit de pan. Van der Gijp vertelde bij Vandaag Inside nog niet veel van de spelopvatting van Ajax te begrijpen. “Je ziet nog niet wat ze willen.” De voetbalanalist constateerde dat FK Bodø/Glimt ‘op hun dooie akkertje Ajax wegspeelden’. Volgens Derksen heeft dat ook met de kwaliteiten van Van ‘t Schip te maken. “Johnny is nooit een trainer geweest. Overal waar hij gewerkt heeft, heeft hij geen herkenbaar voetbal laten zien. Het is een trainer die niets toevoegt. Maar het is een ontzettende aardige en leuke jongen.”

Wat bij Ajax onder meer opviel is dat veel spelers niet met hun man meelopen en ook in balbezit te weinig loopacties maken. Ook dat mag Van ‘t Schip worden aangerekend meent Derksen. “Een trainer moet hameren op dat soort dingen.” Van der Gijp denkt daarvoor een goed hulpmiddel te hebben. “Je zou deze jongens beelden moeten laten zien van bijvoorbeeld Arsenal of Real Madrid. Als bij die ploegen iemand wordt ingespeeld, dan zijn er vijf omheen aan het lopen. Bij Ajax is het er maar een.”

Het tweetal vond daarnaast dat Henderson geen sterke indruk maakte tegen de Noren. Van der Gijp en Derksen constateerden dat Henderson veel balverlies leed. Derksen is van mening dat de Engelsman dan ook niet veel toevoegt aan Ajax. “Hij is een huis, tuin en keuken voetballer. Het is ook niet zo dat ze bij Liverpool hem de bal gaven met het idee: nu komt het wel goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *