Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax gaat deze zomer ongekend ingrijpen’

Ajax is voornemens om deze zomer flink huis te houden binnen de spelersgroep. Ze willen de selectie voorzien van een flinke kwaliteitsimpuls en daarnaast moeten bijna alle Mislintat-aankopen vertrekken.

Het Algemeen Dagblad bericht: “In de worsteling die Ajax deze maand beleeft, vindt ook vast een grote selectieronde voor komend seizoen plaats. Nu duidelijk is dat driekwart van de aankopen niet voldoet, krijgt de eigen kweek kansen.” Tegen NEC (2-2) bleek dat evenmin de sleutel naar succes.

Van ‘t Schip had in januari al meer spelers dan alleen Jordan Henderson willen aantrekken. De Ajax-trainer kondigt wel meer actie aan. “Van de zomer gaat er veel meer gebeuren, maar ik passeer aankopen niet bewust voor eigen jeugdspelers. Ik probeer gewoon wekelijks het beste team op het veld te zetten.”

Spelers als Diant Ramaj, Josip Sutalo en Branco van den Boomen worden nog gezien als Ajax-aankopen met toekomst. De overige negen spelers lijken daarentegen op zoek te mogen naar de uitgang. Georges Mikautadze is reeds verhuurd aan FC Metz, dat ook een optie tot koop heeft.

Het AD weet: “Die schifting wil niet zeggen dat deze spelers niet meer aan bod gaan komen, maar wel dat de grote uitverkoop in de Johan Cruijff Arena min of meer begonnen is. De clubleiding heeft immers geconcludeerd dat Sosa, Gaaei, Tahirovic, Forbs en Akpom geen ‘Ajax-materiaal’ zijn. Daarnaast moet zo snel en zo veel mogelijk geld gegenereerd worden om de selectie na twee mislukte transferzomers alsnog in balans te krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *