Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Tegenstanders snappen niet hoe slecht dit Ajax is’

Ajax speelde afgelopen zondag met 2-2 gelijk tegen NEC. Analist Kenneth Perez verbaast dit niets, en vindt eigenlijk dat de Nijmegenaren nog veel meer hadden verdient.

“NEC heeft zichzelf ongelooflijk tekort gedaan”, opent Perez zondagavond in Dit was het Weekend. “Ik heb ook het gevoel dat supporters en spelers van de tegenstanders niet door hebben hoe slecht Ajax is. Ook de supporters van NEC, ze vierden het alsof er een fantastisch resultaat is geboekt. Ik vind dat ze zichzelf enorm tekort hebben gedaan tegen dit wederom heel zwakke Ajax.”

Volgens de ESPN-analist is de matige prestatie van Ajax allerminst een incident te noemen. “Je weet dat mijn lat lig laagt, het verbaast me niet meer. Waar die lat ligt bij Ajax? Ergens in het midden van de Eredivisie. Ik vind dat Ajax een goed punt heeft behaald, thuis tegen NEC.”

Of Ajax zonder Steven Bergwijn en Steven Berghuis kan? “Nee, je hebt ze toch zien spelen?”, aldus Perez. “Ook vooraf zou dit een goed punt zijn. NEC is een goed voetballende ploeg die genoeg ruimte krijgt. Vandaag minder ruimte, doordat er buitenspelers stonden die wél naar achter plooiden. Ze misten natuurlijk wel het voetballende gedeelte van Berghuis en Bergwijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *