Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord-sterkhouder staat open voor zomers vertrek’

David Hancko staat open voor een zomers vertrek bij Feyenoord. Zijn voorkeur zou liggen in de Engelse Premier League. Dit laat hij weten in een gesprek met het medium ‘Aktuality‘.

De 26-jarige Slowaak beleeft een uitstekend voetbaljaar in Rotterdam. Hoewel hij nog tot medio 2028 in de havenstad vastligt, kan er komende zomer na het Europees kampioenschap in Duitsland zomaar eens interesse op gang komen. In dat geval zou een overstap geen vreemde gedachte zijn.

Meerdere buitenlandse clubs hebben Hancko naar verluidt hoog op het verlanglijstje staan, waaronder Liverpool en Newcastle United. “Ik kijk waarschijnlijk het meest naar de Premier League, dus dat zou een droom zijn. En de club? Mijn rolmodel was altijd David Beckham, maar ik voelde me het meest aangetrokken tot Liverpool”, aldus Hancko.

Het heeft alles te maken met een finale die hij in het verleden op televisie zag. “Dat begon allemaal met de Champions League-finale van 2005. Ik mocht de hele wedstrijd kijken van mijn ouders. En toen zag ik Martin Skrtel. Sindsdien ben ik fan van Liverpool.”

Voorlopig wacht Hancko af. “Ik denk dat het juiste moment in mijn carrière vanzelf komt, maar als ik niet vertrek, speel ik met Feyenoord in de Champions League. Ik heb een geweldige band met de fans en de hele club. We zullen zien wat ik dit seizoen en op het EK kan laten zien. Mijn prestaties kunnen helpen om te bereiken wat ik wil.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *