Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Die trainer kan Ajax naar een hoger plan brengen’

De kans dat Ajax komende zomer voor een nieuwe hoofdtrainer gaat kiezen is groot. Volgens analist Kenneth Perez zouden de Amsterdammers een poging moeten wagen voor Dick Schreuder.

Het staat er op dit moment niet super bij Ajax. Pérez weet echter dat dat zo kan omslaan. “Je hebt bij Feyenoord te maken met of Arne Slot blijft of niet. Zonder hem óf een vergelijkbare trainer, kunnen ze zo weer derde of vierde worden”, vertelt de analist aan Voetbal International.” De verhoudingen in het voetbal kunnen snel veranderen, ook bij Ajax. Maar daar is wel een nieuwe trainer voor nodig.

Wie dat moet worden? Dick Schreuder, vindt Pérez. “Bij PEC Zwolle heeft hij veel veranderd en spelers aanmerkelijk beter gemaakt. Thomas Beelen is daar een voorbeeld van. Dat is zijn verdienste geweest. Dan gaan mijn gedachten meteen weer terug naar Co Adriaanse. Die heeft ons als selectie ook individueel beter gemaakt en mooie trainers gegeven.”

“Schreuder zou Ajax echt aankunnen, denk ik. Je moet soms ook wat durven als club”, aldus Pérez. “Natuurlijk gaan mensen hun wenkbrauwen optrekken, omdat het een trainer van Zwolle is en omdat hij nu op het derde niveau van Spanje werkt. Daarom zul je hem wel ongelofelijk veel rugdekking en macht moeten geven. Dat hij met gezag binnen kan komen bij zo’n groep. Mijn gevoel zegt dat Alex Kroes een integer iemand is die voor zijn manschappen staat. Dus dat zie ik wel voor me, ja”, besluit hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *