Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Oranje-speler is gewoon te goed voor de reservebank’

Donyell Malen mocht maandag als invaller aantreden voor Oranje in de oefeninterland tegen IJsland en wist direct een doelpunt te maken. Dennis Haar, voormalig trainer van Jong PSV vertelt altijd al onder de indruk geweest zijn van de aanvaller, die al snel de stap maakte naar het eerste elftal van PSV.

Malen kwam over van Arsenal, waarna hij in eerste instantie aansloot bij Jong PSV. “Hij was er eigenlijk maar met één doel: om zo snel mogelijk naar het eerste elftal te gaan”, vertelt Haar in gesprek met ESPN. “Op het moment dat je bij Arsenal bij het eerste meetraint en de aansluiting vindt bij Jong PSV, denk je: hier moet ik niet te lang zijn.”

Haar zag al direct de kwaliteiten bij Malen en wist al snel dat de aanvaller niet lang bij de beloften zou spelen. “Je zag het gelijk. Het was niet normaal. Hij liep spelers voorbij, alsof ze er niet stonden. Je zag direct dat hij niet lang in de Eerste Divisie zou blijven spelen. Hij was gewoon te goed. Buiten het feit dat hij heel snel is op de eerste meters, was hij ook nog technisch begaafd en dichtbij de goal levensgevaarlijk in zijn individuele actie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *