Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ten Hag snapt helemaal niets van reserverol’

Servie speelde onlangs haar eerste EK-wedstrijd tegen Engeland met een plaats voor Dusan Tadic op de reservebank. En daar snapte zijn oud-trainer Erik ten Hag maar niets van.

“Het verbaast mij totaal”, verklaarde Ten Hag bij de NOS. “Hij is de aanvoerder van Servië, dus het is wel een statement. Dusan is altijd fit. Ik heb vierenhalf jaar met hem gewerkt en hij was altijd fit. Zeker op zulke momenten, dan zorgt hij wel dat hij fit is.”

Ten Hag werkte tussen 2018 en 2022 samen met Tadic. De toenmalig Ajax-trainer was al die jaren onder de indruk van diens instelling. “Hij is zo’n fantastische leider. In zijn professionalisme is hij het voorbeeld voor de rest. Hij trekt de rest mee en neemt verantwoordelijkheid. Ik heb zo vaak de vraag gekregen: waarom wissel je Tadic niet? Dan denk ik: heb je een vogel?”

“Tadic zorgt er altijd voor dat een ploeg in de discipline blijft spelen en hij zorgt er altijd voor dat er dynamiek en spirit in de ploeg blijft”, aldus Ten Hag. “En hij had altijd de beslissende pass. Hij heeft zó vaak een wedstrijd voor ons gewonnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *