Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Oranje-middenvelder wilde graag terugkeren bij Feyenoord’

Georginio Wijnaldum heeft afgelopen zomer overwogen om terug te keren bij Feyenoord. In een gesprek met Voetbal International zegt hij dat zijn club Paris Saint-Germain toen dwars lag om dit te kunnen realiseren.

De Fransen plukten hem in 2021 bij Liverpool weg. Wijnaldum hoopte dat hij in Parijs kon slagen, maar kwam amper aan de bak. Vorig jaar zomer moest hij vertrekken en toonde Feyenoord interesse. Door de torenhoge vraagprijs was een terugkeer in Rotterdam echter onmogelijk.

“Anders was Feyenoord zéker in beeld gekomen. Dat was toen al het geval, met de vraag of ik dat zou willen”, vertelt Wijnaldum. “Maar die optie heb ik al snel losgelaten. Toen ik hoorde hoeveel ik moest gaan kosten, en dan nog mijn salaris erbij: dan had ik gigantisch veel moeten inleveren. Dat wilde ik op dat moment niet.”

Aangezien ook andere Europese clubs opkeken tegen het hoge prijskaartje, had Wijnaldum twee opties: blijven bij Paris Saint-Germain óf overstappen naar Saudi-Arabië. De Oranje-international wilde dolgraag voetballen en besloot dan ook om alsnog voor een transfer te kiezen. Dat andere clubs geen interesse toonden, stelde hem niet teleur.

“Dat niet. Het was een gevolg van de situatie waarin ik zat en daar kon ik niks aan doen. In het voorgaand seizoen was ik bij AS Roma lang geblesseerd geweest. Als er dan zo’n hoog bedrag wordt gevraagd, snap ik wel dat de meeste clubs dat niet willen betalen. Je club bepaalt dat en dan hoef je ook niet teleurgesteld te zijn, vind ik.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *