Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV pakt deel mee van Ajax-transfer’

Mocht Ajax erin slagen om Pablo Rosario naar de club te halen dan deelt PSV ook mee in deze transfer. Het gaat naar verluidt om een bedrag van rond de 175 duizend euro.

PSV ontvangt ‘minimaal tweeënhalf procent van iedere transfersom voor Rosario’, zo meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Omdat de middenvelder annex verdediger volgens ESPN een slordige zeven miljoen euro zal kosten, rinkelt de kassa in het Philips Stadion en lijkt PSV op een extra zakcentje van zeker 175 duizend euro te kunnen rekenen. Almere City FC ontvangt één procent.

‘Dat zijn geen mega-bedragen, maar toch leuk meegenomen’, zegt Elfrink over het doorverkooppercentage. Rosario (27) komt op voorspraak van Francesco Farioli, de nieuwe trainer van Ajax, naar Amsterdam. De Italiaan werkte bij OGC Nice succesvol samen met zijn beoogde zomerversterking en waardeert hem om zijn veelzijdigheid. Rosario kwam tussen 2016 en 2021 uit voor PSV en speelde één interland voor Oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *