Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV meldt zich in de Bundesliga voor versterking’

PSV wil een poging wagen om de talentvolle Leverkusen-verdediger Madi Monamay naar Eindhoven te halen. Dit weet het ED te melden.

De Eindhovense club maakt volgens de krant een goede kans om de speler te strikken, maar van een akkoord is nog geen sprake. Monamay kan op veel belangstelling rekenen. De keuze van de Belg lijkt te neigen naar een topclub uit België of Nederland met een tweede team in het betaalde voetbal, zo wil de pas zestienjarige zich ontwikkelen. Ook Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk kunnen dat naast PSV bieden aan de verdediger.

Ook vanuit Engeland is veel belangstelling voor Monamay. Door het gebrek aan perspectief in het betaalde voetbal lijkt daar op dit moment echter niet zijn voorkeur naar uit te gaan, aldus de krant. Op dit moment speelt Monamay voor Bayer Leverkusen. Bij de Duitse kampioen traint de Belg mee met het eerste elftal, maar is een basisplek nog ver weg. Namens PSV probeert Jan Vennegoor of Hesselink de transfer te bewerkstelligen.

Monamay kon naar meerdere Europese topclubs, maar dan zou hij mogelijk opnieuw geen speeltijd in het betaald voetbal krijgen. Daar lijkt zijn keuze dus niet naar uit te gaan. Bij Leverkusen traint hij wel mee bij de A-selectie, maar komt hij nog niet in aanmerking voor een basisplek. Gek is dat niet: de Duitse grootmacht was dit seizoen een van de beste teams van Europa en Monamay is nog maar zestien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *