Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Lionel Messi ‘schoffeert’ Nederlander op feestje’

Afgelopen zomer verruilde Lionel Messi FC Barcelona voor Paris Saint-Germain. Maar na zes maanden tijd is het succes niet groot te noemen voor de Argentijnse superster. Ook zou hij niet zo onder de indruk zijn van zijn teamgenoot Xavi Simons.

Althans, de Catalaanse krant El Nacional schrijft dat de Argentijn met FC Barcelona-oefenmeester Xavi Hernández gesproken zou hebben over de Nederlander. Barça dacht naar verluidt aan een terugkeer (Simons speelde lang op La Masia, het jeugdcomplex van de La Liga-grootmacht), maar Messi zou zijn voormalige ploeggenoot tijdens zijn verjaardagsfeestje hebben geadviseerd: doe het niet!

PSG-coach Mauricio Pochettino was onlangs juist wél positief over Xavi Simons: “Hij traint erg goed. Hij heeft karakter, wordt niet snel nerveus en hij leest het spel goed.” Daar plaatste de landgenoot van Messi overigens meteen een kanttekening bij: “Hij zal geen Xavi of Andrés Iniesta worden, maar hij heeft kwaliteiten en kan een mooie carrière krijgen op het hoogste niveau. Zijn agressiviteit is belangrijk voor zijn ontwikkeling bij een club als PSG. Hij is nog erg jong, maar hij heeft veel potentie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *