Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Medelijden hebben met Vd Beek, Wijnaldum, De Jong is ongepast’

De heren Donny van de Beek, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong zitten niet in een heel fijne periode bij hun club. Toch wil analist en voormalig voetballer Wim Kieft niets horen over medelijden voor het drietal.

In zijn column in De Telegraaf legde Kieft de schuld van hun huidige situatie vooral bij de spelers zelf. ‘Donny van de Beek is verlost van zijn reserverol bij Manchester United, al moet hij het bij Everton ook gewoon nog even waarmaken. Het medelijden met een Van de Beek of Wijnaldum, die bij PSG vaak wordt geslachtofferd, of Frenkie de Jong, die maar niet uit de verf komt bij FC Barcelona en veel kritiek oogst, is nogal ongepast.’

‘Dit zijn stuk voor stuk intelligente jongens, die toch hebben nagedacht over de stap naar het buitenland?’, legde hij zijn bezwaar uit. ‘Van de Beek wist toch dat de concurrentie bij een club als Manchester United enorm is? Wijnaldum tekende toch in het besef dat PSG een verzameling van sterren is, waar je geofferd wordt voor de grote namen? En De Jong had toch wel door dat FC Barcelona een club in verval is? Een club waar een clubicoon als Sergio Busquets een onaantastbare status heeft en op zijn favoriete positie staat.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *