Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘VAR deed uitstekend werk tijdens PSV-Ajax’

Scheidsrechter Kevin Blom blikt nog een keer terug op de meest dubieuze VAR-momenten van de afgelopen maand. En dan ook die van PSV-Ajax. Het leek er verdacht veel op dat de bal in aanloop naar het doelpunt buiten de lijnen was geweest, maar de VAR kon dat na het doelpunt niet bevestigen.

Blom laat in gesprek met ESPN weten dat de VAR in dit geval de enige juiste beslissing heeft genomen. “De VAR doet zijn werk hier uitstekend. Die gaat heel consequent en netjes alle camerabeelden af. We missen eigenlijk een goede camera, loodrecht op de lijn. Die zou het juiste beeld kunnen geven. De VAR kan hier niets anders doen dan meegaan met dat wat er op het veld is besloten.”

Blom, die zelf ook voor de UEFA actief is als VAR, vindt het goed dat er in dit geval ook vertrouwen wordt getoond in de beslissing van de assistent. “Laten we eerlijk zijn: de assistent is overtuigd. Dat horen we hem ook heel duidelijk roepen. Dat hebben we dan ook te respecteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *