Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ziggo zet samenwerking met Ajax door na Overmars-onderzoek

Ziggo heeft haar vertrouwen uitgesproken in Ajax. Dit is besloten na een onafhankelijk onderzoek dat er is uitgevoerd. Ze zetten de samenwerking dan ook door met de topclub uit de hoofdstad.

Bezemer & Schubad heeft geconcludeerd dat een aantal vrouwen binnen Ajax is geconfronteerd met ongewenst gedrag. Op basis van deze bevindingen heeft Ajax een cultuurverandering aangekondigd binnen de club. Ziggo is hierover de afgelopen dagen geïnformeerd en heeft daarop het vertrouwen uitgesproken voor de toekomst.

“Voorop staat dat we iedere vorm van grensoverschrijdend gedrag afkeuren en dat dit niet past bij de normen en waarden van ons bedrijf”, reageert Ziggo in een officieel statement. “Daarom vinden wij het essentieel dat het onafhankelijke onderzoek tot de benodigde openheid, transparantie en cultuurverandering leidt.”

Ajax Showtime citeert: “Ajax neemt, naast het ontslag van Marc Overmars, met het aangekondigde cultuurprogramma ook belangrijke stappen om een veilige werk- en sportomgeving te garanderen. Als hoofdsponsor vinden we dit passende maatregelen en kijken op een positieve manier naar de toekomst en ons partnership.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *