Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Nederlands elftal is geen psychiatrisch centrum’

Louis van Gaal heeft vandaag tijdens een persconferentie tekst en uitleg gegeven over de selectie die hij heeft opgeroepen. En daarbij ging hij ook in op de afvallers. En daartoe behoord ook middenvelder Georginio Wijnaldum.

“Wijnaldum heeft niet geleverd”, zegt Van Gaal op de persconferentie. “Ik lees dan in de media dat andere spelers meer minuten hebben gemaakt of wat dan ook, maar ik heb in mijn vorige persconferentie al gezegd dat ik niet aan dat principe kan vasthouden.”

“Het gaat over de vorm van spelers”, vervolgt Van Gaal. “We hebben zes wedstrijden gespeeld in de kwalificatie, daar heeft Georginio er vijf van gespeeld en heb ik hem drie keer gewisseld. Ik vind dat je moet leveren als je in het Nederlands elftal speelt. Het is geen revalidatiecentrum en ook geen psychotherapeutisch centrum. Ik moet gewoon de beste spelers uitnodigen, anders val ik door de mand bij al die andere spelers die nu zijn uitgenodigd.”

“Andere spelers zijn wél in vorm en maken het ook waar bij hun club. Dat wil nog niet zeggen dat je het ook bij het Nederlands elftal waarmaakt. Maar Georginio heeft door al die problemen bij Paris Saint-Germain niet de vorm behaald die hij kan halen. Als hij zijn vorm behaalt, gaat hij gewoon weer spelen bij mij hoor, want ik ben een liefhebber van Georginio. We hebben geen ruzie. Je moet gewoon zorgen dat je levert.”

Van Gaal wilde Wijnaldum kunnen aankijken toen hij het nieuws vertelde. “Dat gaat via FaceTime, zodat ik hem recht in de ogen kan kijken. Dan kan ik zien of hij teleurgesteld is of blij, of wat dan ook. Wat voor effect ik op hem heb met mijn vraagstelling. Daar hebben we een half uurtje voor uitgetrokken. Ik vind het logisch dat hij boos of teleurgesteld is. Dat zou ieder mens zijn.”

“De vorige keer speelde hij ook al niet, maar heb ik hem tóch uitgenodigd. Als hij zijn vorm weer terugheeft, selecteer ik hem meteen, het is niet zo dat hij bij mij uitgewist is. Maar kennelijk zit hij in Parijs in een situatie waar hij niet mee om kan gaan”, aldus Van Gaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *