Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

UEFA verplicht Feyenoord om Noord-tribune te sluiten

De UEFA heeft opnieuw flinke straffen uitgedeeld aan Feyenoord. Reden voor de niewue straf zijn de ongeregeldheden tijdens het tweeluik met Olympique Marseille in de Conference League. Beide clubs hebben een straf aan hun broek gekregen.

Omdat er in De Kuip vuurwerk werd afgestoken, moet Feyenoord tijdens zijn eerstvolgende Europese thuisduel de gehele Noord-tribune sluiten, heeft de UEFA bekendgemaakt. Ook is er een boete van veertigduizend euro opgelegd. Het is niet de eerste keer dat Feyenoord bestraft is wegens het afsteken van vuurwerk. Sinds het eerste voorrondeduel met FC Drita was er al voor een half miljoen euro aan boetes uitgedeeld.

De eerstvolgende Europese wedstrijd van Feyenoord zal in de poulefase van de Europa League zijn. Doordat Conference League-winnaar AS Roma zich via de eigen competitie al voor de Europa League geplaatst had én doordat KNVB Beker-winnaar PSV de voorrondes van de Champions League gehaald heeft, mag de nummer drie van de Eredivisie de voorrondes overslaan.

Olympique Marseille is overigens ook bestraft, wegens wanordelijkheden tijdens de return. Die werd al voor één lege tribune gespeeld, maar de fans van L’OM staken alsnog een forse hoeveelheid vuurwerk af. De club moet ook veertigduizend euro betalen en krijgt een voorwaardelijke straf van een wedstrijd achter gesloten deuren, met een proeftijd van twee jaar. De meegereisde Feyenoord-aanhang in Marseille liet zich ook niet onbetuigd: vanwege het gooien van projectielen is er ook een boete van dertigduizend euro opgelegd en mag Feyenoord gedurende één wedstrijd geen uitsupporters meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *