Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Feyenoord-flitser: ‘Altijd geweten dat ik de potentie had’

Luis Sinisterra kan terugkijken op een uitstekend seizoen bij Feyenoord. De Rotterdammers haalde de finale van de Conference League en eindigde in de competitie op de derde plaats. Zelf is hij dan ook zeer tevreden.

“Ik heb er ontzettend hard voor gewerkt om dit te bereiken. In de afgelopen maanden is het er allemaal uitgekomen. Daarvoor ben ik God dankbaar, maar ook mijn teamgenoten en de staf die mij allemaal geholpen hebben”, laat Sinisterra weten in het Feyenoord Magazine.

Vooral de Europese duels maakten het beste los in de linksbuiten en zijn teamgenoten. “Ik denk dat het verschil met de nationale wedstrijden is dat onze Europese duels in heel de wereld te zien waren. Ik merkte het zelf ook aan de reacties die ik kreeg uit Colombia na duels in de Conference League van vrienden en familie. Die wedstrijden hadden een enorme uitstraling, dat maakte het extra mooi om ze te spelen. Los daarvan denk ik dat de sfeer in de groep een van de redenen is geweest van ons succes. Als ik in de kleedkamer rondkeek, zag ik een eenheid die voor elkaar door het vuur wil gaan. Ik zie de spelersgroep echt als een familie.”

Sinisterra had een groot aandeel in het succes. Na een moeizame start is hij alsnog uitgegroeid tot steunpilaar bij Feyenoord. “Ik heb altijd geweten dat ik de potentie had om te bereiken wat ik nu heb bereikt. In het eerste jaar moest ik alleen ook geduld hebben. Er stond een groep die het vertrouwen van de trainer kreeg, dus ik moest wachten op mijn kans, al wist ik niet wanneer die zou komen. Ondertussen moest ik wennen aan het leven in Nederland, de taal, het eten, noem maar op.”

“Achteraf gezien ben ik dankbaar voor wat er toen allemaal is gebeurd, want ik ben er sterker door geworden. Ik ben altijd blijven investeren in mezelf, daar moet je op uiteindelijk ook de vruchten van plukken. Ik denk dat ik dat het afgelopen seizoen heb gedaan”, besluit Sinisterra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *