Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hakim Ziyech en Romelu Lukaka mogen weg bij Chelsea’

Hakim Ziyech en Romelu Lukaku mogen deze zomer vertrekken bij Chelsea. Bij laatstgenoemde zouden er al onderhandelingen bezig met het Italiaanse Inter Milan. Dit zou gaan om een huurdeal. Hier maakt The Guardian meldin van.

De Belgische krachtpatser wil dolgraag terugkeren naar Inter, maar de Milanezen kunnen zijn transfersom niet betalen. Chelsea, dat vorige zomer nog 113 miljoen euro voor de spits betaalde, staat echter ook open voor een huurovereenkomst. Wel moeten nog steeds flinke hindernissen overwonnen worden, want The Blues verlangen een huursom tot wel 29 miljoen euro. Daarnaast moeten de Milanezen een groot deel van het salaris van 380.000 euro overnemen.

Chelsea-manager Thomas Tuchel krijgt ondertussen een fors transferbudget van de nieuwe eigenaren, maar lijkt ook schoon schip te willen maken. Volgens The Guardian staat de Premier League-topclub open voor aanbiedingen voor Ziyech, Timo Werner en Christian Pulisic. Chelsea hoopt dat op te vangen met de komst van Manchester City-spits Gabriel Jesus, maar ook Robert Lewandowski (Bayern München), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Raheem Sterling (Manchester City) en Ousmane Dembélé (FC Barcelona) staan op de ‘shortlist’.

Chelsea is daarnaast op zoek naar defensieve versterkingen. De clubleiding maakt werk van Sevilla-verdediger Jules Koundé. Andere transfertargets zijn Josko Gvardiol (RB Leipzig), Matthijs de Ligt (Juventus), Pau Torres (Villarreal) en José Giménez (Atlético Madrid), zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *