Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Frenkie de Jong heeft een grote fout gemaakt’

Analist en voormalig topvoetballer Wim Kieft vindt dat Frenkie de Jong een grote fout heeft gemaakt door een aantal jaren geleden Ajax te verruilen voor FC Barcelona. Hoewel er maar liefst 86 miljoen euro voor hem werd betaald is hij nooit op zijn oorspronkelijke positie komen te spelen.

“Als je weet dat Sergio Busquets op de positie staat waarop jij wilt spelen, dan moet dat je van tevoren aan het denken zetten”, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. “Sergio Busquets is jarenlang onderdeel geweest van het gouden FC Barcelona met Xavi, Piqué, Iniesta en Messi. Hij is bovendien een kind van de club en Busquets doet het daar nog steeds niet slecht hè. Dan weet je als nieuwkomer dat jij op een andere plek komt te spelen als je zo’n transfer maakt.”

Bovendien is er méér concurrentie in Catalonië: “Donderdag speelde het jonge Barça-talent Gavi, 17 jaar pas, de interland Zwitserland-Spanje. Oók een middenvelder en hij was in één woord: geweldig. Bij Barcelona zijn ze zich er van bewust dat ze het middenveld nu ook wel kunnen invullen zonder Frenkie, waardoor het misschien beter is om de Nederlander te verkopen en geld binnen te halen om andere spelers te kopen die ze nodig denken te hebben.”

Het is goed mogelijk dat De Jong deze zomer nog bij Barça vertrekt. Volgens verschillende media heeft het geïnteresseerde Manchester United al een bod van zestig miljoen euro vast en twintig miljoen euro aan variabelen uitgebracht op de international van het Nederlands elftal. Die staat er zelf niet om te springen om zijn droomclub te verlaten, maar weet hoe het werkt in de voetballerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *