Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Arne Slot eist een aantal aankopen van Feyenoord’

Er is veel belangstelling voor de spelers van Feyenoord maar tot transfers is het nog niet gekomen. En op deze manier weet trainer Arne Slot niet hoe hij er aankomend seizoen voor zal staan.

Voetbal International schrijft in een analyse: “Een snelle rekensom leert dus dat Slot met Til, Dessers, Linssen en Nelson vier basisspelers kwijtraakt, van wie de eerste drie ook nog een belangrijke rol vervulden in de ontwikkeling van het team. De verwachting is bovendien dat Malacia de eerste training in Oostenrijk niet zal meemaken. Feyenoord en Olympique Lyon naderen elkaar in de vraagprijs voor de linksback.”

Waarschijnlijk blijft het niet bij de uitgaande transfer van Malacia. “In de loop van de voorbereiding zal de belangstelling voor Sinisterra en Senesi ook gaan toenemen. Tel die twee erbij op en Slot begint straks aan het seizoen met een Feyenoord dat op liefst zes posities gewijzigd is ten opzichte van de succesvolle formatie van vorig jaar”, zo weet het weekblad.

Feyenoord heeft al een fors aantal spelers in het vizier. Tegelijkertijd wijst VI erop dat er haast is geboden. “Als de window loopt zoals ze in De Kuip verwachten, moet Slot in feite deels opnieuw beginnen met het bouwen aan een elftal. Vandaar dat hij deels inzet op spelers met een achtergrond in de Eredivisie. Het is de verwachting dat zij snel aanpikken en Feyenoord wil een herkenbaar gezicht blijven houden.”

“Bovendien wil Feyenoord ze het liefst jong hebben, zodat met de ontwikkeling ook de transferwaarde stijgt en de club niet alleen deze window goed zaken zal kunnen doen. Voor Slot een belangrijke voorwaarde om eventueel zijn contract te verlengen”, zo besluit VI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *