Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Schreuder is een betere trainer dan Ten Hag’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos is van mening dat Alfred Schreuder een betere trainer is dan zijn voorganger Erik ten Hag. Dit laat de Hagenees weten tegenover het medium VTBL.

Ajax verloor al belangrijke spelers, terwijl er ook nog getrokken wordt aan Antony en Edson Álvarez. “Dat is heel veel, voor Schreuder is dat niet gemakkelijk. Maar hij is een goede trainer. Ik denk zelfs dat hij iets beter is dan Ten Hag. Schreuder kan wedstrijden beter lezen. Ten Hag heeft in knock-out-wedstrijden niet veel gepresteerd. Dan werd hij meestal uitgeschakeld, zoals tegen Atalanta, AS Roma en Benfica.”

De Mos heeft wel zijn twijfels bij Dirk Kuyt, die vrijdag met ADO Den Haag opnieuw verloor in de Keuken Kampioen Divisie. “Trainer word je niet, dat ben je. Ik weet niet of hij dat is. Zijn uitleg bij de wedstrijden, daar zitten goede dingen bij. Je moet iemand toch de tijd geven, al heeft hij in het begin de boel toch wat onderschat. ADO is een moeilijke club, de verwachtingen zijn altijd hoog.”

Hedwiges Maduro, die zelf als trainer actief is bij Almere City, vindt dat oud-profvoetballers niet te snel het diepe in moeten springen. “Ik denk dat oud-profs niet een versnelde, maar juist een verlengde curcus moeten hebben. We hebben langer de tijd nodig om dingen te snappen, bijvoorbeeld het managen. Ik neem liever de tijd zodat ik veel kan leren. Bij Almere City moeten we echt kijken hoe we spelers beter kunnen maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *