Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

In een jaar van uitverkoopje naar miljoenenklapper

Feyenoord maakte onlangs een flinke klapper met de verkoop van de Noorse middenvelder Fredrik Aursnes. Hij werd een seizoen geleden voor slechts 450.000 euro overgenomen van Molde en is nu voor maar liefst vijftien miljoen euro verkocht aan het Portugese Benfica.

”Ik praat liever niet te veel, ik ben een jongen die gewoon zijn werk doet”, zegt de Noor een paar dagen vóór de Conference League finale tegen AS Roma in gesprek met de NOS. Aursnes en Feyenoord lijken daardoor een match made in heaven te zijn en misschien is dat ook wel waarom de middenvelder zo geliefd is bij de supporters. Geen woorden maar daden lijkt een slogan die voor Aursnes gemaakt is. ”Het maakt mij niet uit als andere spelers de ster zijn”, voegt de middenvelder daar aan toe.

De Noor begint zijn carrière in 2008 als jeugdspeler bij Hareid IL, voordat hij in 2012 overstapt naar Hødd. Hij maakt zijn debuut op 22 april van hetzelfde jaar, thuis in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Hij kan dat seizoen rekenen op veel speelminuten in het eerste elftal en wordt, als Aursnes op zestienjarige leeftijd 120 minuten meespeelt in de gewonnen bekerfinale tegen Tromsø, de jongste bekerwinnaar en -finalist ooit in Noorwegen. Na vier seizoenen, 122 wedstrijden, twaalf goals en veertien assists vertrekt hij op 1 januari 2016 naar Molde FK.

Daar speelt hij lange tijd onder Ole Gunnar Solskjaer, de oud-trainer van Manchester United. Ook bij Molde FK groeit hij uit tot vaste waarde en wint hij de landstitel en de beker. Aursnes is populair bij de fans van de Noren én bij de president van de club. Als de middenvelder in augustus van vorig jaar voor 450.000 euro naar Feyenoord vertrekt, schrijft de president zelfs een persoonlijke afscheidsbrief naar Aursnes. Daarin wordt hij onder meer ‘fantastisch’ en ‘geweldig’ genoemd. De Noor kon ook naar Werder Bremen in de tweede Bundesliga, maar kiest voor Feyenoord op advies van Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø, beiden oud-AZ spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *