Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Het is geen Ajax-speler, die past helemaal niet in het Ajax-systeem’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Wim Kieft snapt niets van de keuze van Ajax om Lucas Ocampos binnen te halen. Met veel bombarie werd de Argentijnse aanvaller binnengehaald maar het functioneert tot op heden niet.

Het plan was om Ocampos van Sevilla te kopen, maar de raad van commissarissen van Ajax stak daar op het laatste moment een stokje voor. Het werd een huurdeal, die tot nu toe niet goed uitpakt. Tegen Go Ahead Eagles kon Ocampos ook geen indruk maken.

“Heb jij die aankopen gezien? Daar zijn die twee wel voor, zij moeten kwaliteit aankopen”, opent Valentijn Driessen bij Veronica Offside over Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. “Grillitsch deed het nog redelijk, maar Ocampos.. Daar waren ze bijna veertig miljoen euro voor kwijt. Ze hebben geen echte Ajax-spelers opgehaald.”

“Dat is geen Ajax-speler, dat is een rauwdouwer”, vult Kieft aan. “Dat kan hij goed, maar die past niet in het Ajax-systeem. De leiding van Ajax heeft niet goed geanticipeerd. Ze wisten dat Antony weg zou gaan en raakten in paniek. Toen hebben ze maar iemand gehaald. Ajax heeft lang gewacht door de prijs voor Antony op te voeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *