Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik denk niet dat ze nog grote verrassingen in petto hebben voor Ajax’

Jari Litmanen acht Ajax vanavond niet kansloos tegen Liverpool. Hij denkt niet dat de Engelsen nog grote verrassingen voor de Amsterdammers in huis hebben. Wel denkt hij dat ze van een groter kaliber zijn.

jax vecht woensdagavond tegen Liverpool voor zijn laatste kans in de Champions League. Litmanen laat zijn licht schijnen over de wedstrijd. “Ajax speelt in eigen huis altijd beter”, zegt hij tegen de clubkanalen van de Amsterdammers. “Natuurlijk maken ze een kans. Dat zag je twee jaar geleden nog tegen Liverpool. Daarnaast zijn topteams vaak in beeld. Ik denk niet dat ze nog grote verrassingen voor Ajax in petto hebben. Dat Ajax de laatste drie wedstrijden allemaal met minimaal verschil heeft verloren, zegt wel iets.”

Litmanen was zelf van de partij bij de eerste ontmoeting tussen Ajax en Liverpool, van enkele weken geleden. “Eigenlijk hoopte ik op een gelijkspel”, vertelt de geliefde oud-Ajacied. “Maar als je eerlijk bent, heeft dit Liverpool meer ervaring op dit niveau. In de afgelopen vijf jaar hebben ze drie keer de finale van de Champions League gehaald. Van dat elftal is alleen Sadio Mané als sterspeler vertrokken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *