Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Alfred Schreuder levert een geweldige prestatie’

Gerry Hamstra één van de technisch mensen bij Ajax vindt dat hoofdtrainer Alfred Schreuder momenteel uitstekend werk levert. Tegenover de camera van RTL 7 trok hij even vinnig van leer over de kritieken.

“Als je ziet hoe je ervoor staat… Ik denk dat je terug moet naar 1997 voor zoveel mutaties in de spelersgroep”, aldus Hamstra. “Als je in een situatie terechtkomt waarin meer dan tien spelers weggaan en je tien nieuwe spelers moet halen, mag je alleen maar concluderen dat Alfred Schreuder en zijn staf een geweldige prestatie leveren.”

Hamstra ging verder: “We staan bovenaan in de competitie, we staan vier punten los. We hebben twee punten meer dan vorig seizoen op dit moment. In de Champions League hebben we nog een kans en hebben we twee topploegen getroffen.”

De technisch manager was het niet eens met de opmerking dat Ajax hoger moet inzetten. “Weet jij hoe vaak Ajax de laatste acht jaar overwinterd heeft? Weet je dat? Dat bedoel ik met goed beargumenteerd”, zei hij daarop. “De laatste acht jaar is dat twee keer gelukt. Je zit met Liverpool, dat drie van de vijf laatste Champions League-finales speelde, en bij Napoli, dat de vorm van zijn leven heeft. Natuurlijk willen we bij de eerste twee komen, maar het is geen appeltje eitje voor een Nederlandse club.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *